Rezultati 1 do 3 od 3

Tema: Da Vincijev Kod

 1. #1
  Senior Member vrapche avatar
  Datum registracije
  23.12.2004
  Poruke
  3.341

  Podrazumevano Da Vincijev Kod

  vidim da smo propustili da spomenemo ovu knjigu. sta mislite o ovoj knjizi i podacima iznetim u njoj? mislite li da u tome ima istine i da zivimo u obmani koju nam je servirala crkva, ili da den braun ima pravo? koliko ovu knjigu shvatate ozbiljno?

  za mene je ovo samo dobar triler. kad pocens citati, ne mozes lako prestati. ali da verujem u podatke iznete u njoj, to ne.

 2. #2
  Junior Member
  Datum registracije
  03.10.2007
  Lokacija
  U snovima
  Poruke
  5

  Post

  Iskreno, Da Vinčijev kod je sasvim prosečan triler, sa milionerskim marketingom, i piscem koji je ugledni profesor... Što se tiče podataka koje je Den Braun koristio za pisanje ovog trilera, podatke je, sve, ali bukvalno sve preuzeo iz knjige Sveta krv, sveti Gral, koja je napisana osamdesetih godina... Naravno, Braun je sam osmislio radnju romana... Interesantna je stvar da je knjiga izdata za istu izdavačku kuću koja je izdala i Svetu krv, sveti Gral, i da je dobar marketinški trik bio kada su autori tužili Brauna za kradju informacija. Tužbu je podnela izdavačka kuća, što će reći da su tužili sami sebe, i da je Braun isplatio odštetu od jednog miliona dolara. Sve to je doprinelo da drastično skoči interesovanje za prvu knjigu, a da Da Vinčijev kod bude još prodavaniji... Ako želite zaradu, pišite o tabu temama, ali vreme je najbolji kritičar umetnosti, tako da verujem da će ova knjiga vrlo brzo pasti u zaborav... Jednom rečju već je isfurana.

 3. #3
  Senior Member nepoznatamrki avatar
  Datum registracije
  20.01.2007
  Poruke
  8.931

  Podrazumevano

  Meni nije ta knjiga nista posebno do onde dokle sam je procitala ,jer sam pocela citat i smarala me ..

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •