Rezultati 1 do 2 od 2

Tema: Lijepa i zdrava kosa – što je mit, a što istina?

 1. #1
  Junior Member
  Datum registracije
  02.03.2010
  Poruke
  16

  Podrazumevano Lijepa i zdrava kosa – što je mit, a što istina?

  Ispucali vrhovi mogu se popraviti, a dužim četkanjem kose može se postići njen sjaj? Brojni mitovi kruže oko kose, a sve to kako bi se postigla lijepa, sjajna i prije svega zdrava kosa. No, određeni ritualni, za koje vjerujete da koriste vašoj kosi, su zapravo štetni. Provjerite što je mit, a što istina? Peglanje ne šteti mojoj kosi Jedan od najčešćih sprava za uljepšavanje i izradu frizura je pegla, odnosno glačalo za kosu. Nažalost koliko god ga obožavamo, naša kosa ga mrzi. Peglanje kose izlaže je velikim stresom. Ako je moguće smanjite njeno korištenje na dva puta tjedno. Ispucale vrhov...

  Peglanje ne šteti mojoj kosi
  Jedan od najčešćih sprava za uljepšavanje i izradu frizura je pegla, odnosno glačalo za kosu. Nažalost koliko god ga obožavamo, naša kosa ga mrzi. Peglanje kose izlaže je velikim stresom. Ako je moguće smanjite njeno korištenje na dva puta tjedno.

  Ispucale vrhove mogu ublažiti
  Nažalost jedini način da se riješite ispucalih vrhova na kosi je šišanje. Dobra vijest je da možete spriječiti njihov nastanak korištenjem preparate posebno kreiranih za vrhove.

  Ako iščupam jednu sijedu dlaku više njih će narasti na njenom mjestu
  Ovo apsolutno nije istina. Ako iščupate jednu sijedu na njenom mjestu neće nastati više njih. No, to nije dobar razlog da to činite. Jer čupanjem dlaka možete oštetiti korijen dlake.

  Ako 100 puta svake večeri prođem četkom kroz kosu ona će biti sjajnija
  Ovo je stari mit u kojeg mnoge žene i dalje vjeruju. Prije ćete oštetiti kosu nego joj podariti sjaj. Četkajte je onoliko dugo koliko vam je potrebno da više nije zamršena.

  Šišanjem moja kosa raste brže
  To bi bila odlična vijest jer bi mogli češće eksperimentirati s frizurama, no nažalost to je mit. Kosa nakon šišanja izgleda ljepša jer su joj odrezani oštećeni vrhovi, ali ona zbog toga neće rasti brže.

  Potrebno je dva puta nanijeti šampon
  Ovo je marketinški trik proizvođača preparata za kosu kako bi prije potrošili proizvode i s time ih više kupovali. Dovoljno je jednom nanijeti šampon na kosu i isprati ga.
  Izmenio/la Nela; 08.03.2010 u 19:17. Razlog: brisanje reklame..

 2. #2
  Junior Member
  Datum registracije
  03.03.2010
  Lokacija
  Bonn
  Poruke
  14

  Podrazumevano

  Valjda i dosta toga zavisi od toga kakva je prirodna kosa. Ako je gusta i zdrava onda i peglanje nesteti toliko, kao sto steti nekome ko ima tanku dlaku...

  Meni je trenutno problem, sto nemogu naci ni jedan sampon da mi odgovara

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •