Rezultati 1 do 4 od 4

Tema: Minhen odabrao Linux

 1. #1
  Member linux avatar
  Datum registracije
  15.09.2004
  Poruke
  81

  Podrazumevano Minhen odabrao Linux

  Nakon višemeseène debate, gradska vlada u Minhenu je odluèila da migrira kompletnu raèunarsku mrežu na Linux, izbacujuæi sve Windows sisteme. Ovaj treæi grad po velièini u Nemaèkoj, opremiæe 14000 raèunara u vlasništvu javne administracije Open Source operativnim sistemom i kancelarijskim softverom. Strateški partneri Minhena u ovoj ogromnoj operaciji su SuSE Linux i IBM. Pored Minhena, još nekoliko nemaèkih gradova razmatra prelazak na Linux.
  In the world without walls and fences who needs Windows and Gates !?

 2. #2

  Podrazumevano

  Ako sve sada od jednom menjamo na Linux bice i on za nekoliko godina "monopol" kao Microsoft. Dobro ok Microsoft je jedna velika firma a linux je sistem na kome radi svaki programer koj hoce i se razume da radi na njega. Ima dosta razloga da se stavi svuda linux al to sve i kosta dosta. Evo kod nas na poslu su pre koristili windows NT i novell server al morali su da menja na linux jer novell nije besplatan kao linux. Samo problem je da administratori nisu znali da rade sa njega i skolovanje za nijh isto dosta kostalo.

 3. #3
  Member linux avatar
  Datum registracije
  15.09.2004
  Poruke
  81

  Podrazumevano

  e to brate, konacno neko ko prica nesto pametno,


  to jeste da ce linux da promeni, jer nema smisla da ljudi rade dzaba a velike kompanije da koriste program besplatno, jednostavno neide, ali nisu oni zaboravili individualce, jer svaki linux ima personal edition i to ce uvek i svagde da bude besplatno, velike korporacije kao Red HAt i suse, su to vec uradile, i na kraj krajeva, bilo kako bilo, iako platis malo za linux distro bice opet jeftinije nego windows ali mnogo stabilnije i profesionalnije....
  In the world without walls and fences who needs Windows and Gates !?

 4. #4
  Junior Member
  Datum registracije
  05.04.2005
  Poruke
  1

  Podrazumevano

  ali i mnogo teze za pocetnike

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •