Aca Lukas spektakularnim koncertom u Beogradu proslavio 42. rođendan sa 18.000 ljudi
BAŠ kao što je i obećao, nekadašnji kralj splavova Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, u sredu uveče je na koncertu u „Beogradskoj areni“ pred 18.000 ljudi,uglavnom mlađarije, napravio najveću žurku na Balkanu i tako proslavio svoj 42. rođendan. Slavlje je počeo hitom „Kafana na Balkanu“, a publika na tribinama je istog trenutka ustala sa svojih sedišta i do kraja tročasovnog nastupa bez prestanka igrala i pevala.

- Hajde, Srbijo, da vas čujem - dirigovao je Lukas, s lakoćom, prisutnima koji su pojedine hitove poput „Pesme od bola“ otpevali horski umesto njega.

„Folk haus bend“, koji Lukasa prati godinama, svirao je žestoko, mada je ozvučenje na mahove bilo loše. Pevač je sam dizajnirao binu u obliku svojih inicijala AL, iz koje su s vremena na vreme sukljali plamenovi. Dvorana je odjekivala od pesama „Lična karta“, „Istina je da te lažem“, „Nisam preživeo“, „Miris tamjana“, „Dijabolik“... Pre nego što je izveo „Lešće“, posvećenu prijatelju koji je umro od droge, Lukas je iskoristio priliku da upozori prisutne na pošast zvanu droga, poručivši im da je nikad ne probaju.

Prva gošća na koncertu bila mu je Jelena Karleuša, koja se na sceni pojavila gotovo gola (u crnim gaćicama i providnoj plastičnoj haljini) i otpevala zajedno sa slavljenikom „Insomniju“. Svoju drugu gošću, Zoricu Brunclik, Aca je najavio kao „najbolju pevačicu Balkana“, a publika nagradila gromoglasnim aplauzom. Dodao je da će sa zadovoljstvom biti gost na njenom koncertu u „Beogradskoj areni“ 4. februara iduće godine. Takođe, po jednu pesmu otpevali su i mladi Nebojša Vojvodić i Marina Jankov, koju zovu „kraljicom splavova“.

Mada je jedan od Lukasovih zahteva na koncertu bio da ga na svakoj od tri pauze u bekstejdžu čeka po pet toplih čizburgera iz „Meka“, pevač nije pojeo nijedan. Štaviše, umesto burgera sa sirom, u pauzama je pušio cigarete. Spektakularni koncert završen je posle tri sata bisom, a najveća žurka na Balkanu nastavlja se u četvrtak uveče na istom mestu.