U petak 11.11.11 u 18:00 h CET krece emitovanje novog TV programa "Al Jazeera Balkans" posle vise mesecno testiranje.
al-jazeera-balkans.jpg
Centralni studio balkanske Al Jazeere nalazi se u Sarajevu, a regionalni centri u Zagrebu, Beogradu i Skopju. Gledatelji u regiji Al Jazeeru će moći pratiti preko kablovskih i IP TV operatera, preko satelita EutelSat Sesat, 16° Istok, Freq.: 12.677 GHz, pol. H., SR: 2800, FEC: 3/4 a u Bosni i Hercegovini i na zemaljskom signalu.

Kada u petak Al Jazeera Balkans krene s emitiranjem, postat će prvi program ove globalne mreže na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog.

"Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans će gledateljima u regiji donositi, kako regionalne tako i globalne vijesti te o regiji izvještavati gledatelje u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe", kaže glasnogovornica Al Jazeere Balkans Melina Kamerić.

Al Jazeera Balkans će dnevno producirati šest sati vijesti, intervjua, komentara i analiza, a najavljuju da će emitirati i kvalitetan dokumentarni program. "Ovo je početak novog poglavlja u medijskom izvještavanju u regiji. Radeći pod sloganom 'Iz svakog ugla i sa svake strane', Al Jazeera Balkans će svojim neovisnim i nepristranim izvještavanjem donositi neispričane priče", poručuju iz balkanske Al Jazeere.