Rezultati 1 do 6 od 6

Tema: EutelSat W2 / Eurobird 16A prekid svih TV & Radio programa

 1. #1

  Podrazumevano EutelSat W2 / Eurobird 16A prekid svih TV & Radio programa

  Sve Domace TV Programe nedostupne zbog kvara na satelitu EutelSat W2

  Od juce se sve izmenilo u orbitu, barem za sve one koj prate Domace TV programe putem satelita EutelSat W2 / Eurobird 16A na 16° Istok. Mi smo prvo pomislili da je nesto do nase satelitske opreme ali posle par minuta bilo nam je jasno da je definitino do satelita to jest do firme EutelSat sto se i potvrdilo za par casova kasnije kada je to firma EutelSat objavila na njihov website www.eutelsat.com. EutelSat kaze da se vec radi u saradnju sa firme Thales Alenia Space koja je konstruirala satelit W2 da se sto pre resi ovaj problem.

  Vecina TV & Radio programa su 36 casova kasnije jos uvek nedostupna mada se polako i povrate par kao naprimer digitalni paket Pink, BN Televizija koja se moze od pre par sati vec gledati kao i TV Program Dragane Mirkovic (DM SAT). Slovenske TV programe su isto vec u velikom broju dostupne. Veliki deo Srpskih i Makedosnkih programa izmedju njih cak i drzavne televizije MKTV Sat kao i RTS nisu jos uvek krenuli sa emitovanje i njihove transpondere su kod nas jos uvek skroz down.

  Znaci ako pratite TV putem EutelSat W2 satelita nemojte pomisliti da je problem do vase antene nego vec do kompanije EutelSat, nemojte dirati bez razloga vase antene, signal ce se sam opet vratiti natrag.

 2. #2

  Podrazumevano UPDATE: EutelSat W2 / Eurobird 16A

  Polako se vrate opet programi natrag na satelitu W2 to jest jedan veliki deo programa se vec moze gledati.

  Ceo paket od slovenskog providera STN Ltd vec se vratio natrag ali na novu frekvenciju. Takodje veliki broj TV Kanala iz paketa Total TV se moze vec gledati ali isto sa nove parametre. Nove frekvencije cemo objaviti u sto kracem roku pod "Promene: Frekvencije na satelitu [samo Domaci TV]" Takodje preporucimo vam da radite jednu automatsku pretragu satelita EutelSat W2 pa cete sigurno tako opet pronaci veliki broj TV & Radio programa posle ove velike smetnje.

  Zasto je uopste doslo do smetnje?
  Satelit W2 od kompanije EutelSat bi trebao biti zamenjen vec 2009 godine EutelSat se ali odlucio protiv toga i planirao je da cese krajem 2010 godine tek zameniti W2. Satelit W2 je jako star vec iz davne 1998 godine i je vec kako mi smatramo preso svoj rok trajanje. Kompanija EutelSat je sada pomerila satelite sa drugih pozicija na poziciju 16° Istok tako da bi u sto kracem roku bio resen ovaj problem.

 3. #3
  Junior Member
  Datum registracije
  19.11.2009
  Poruke
  11

  Podrazumevano EutelSat prekid kanala

  Iako je satelit popravljen i neki kanali dobili nove frekvencije, idalje vecina kanal neradi: RTS1 i 2, HBO Adria i Comedy, Fos TV, OBN i mnogi drugi. Znali neko zasto?

 4. #4

  Podrazumevano

  Cao adde34 i svima vama koj pratite ovu temu.

  RTS1, FOX, OBN,.. i svi ostali programi koj se naveo su se vratili natrag na W2 nema vise sada nikakvih problema posto je povucen drugi satelit tacnije Sesat na 16°. Skeniraj ceo satelit ponovo i trebao bi opet sve da ti pronadje. Ako i dalje nece probaj naprimer da izbrises sa tvoje liste RTS1 i FOX i skenira onda ponovo satelit W2 pa ce se pojavu programi sto posto opet.

 5. #5
  Junior Member
  Datum registracije
  19.11.2009
  Poruke
  11

  Podrazumevano Super sport ?

  Gotov svi kanali su se vratili sem Super Sport kanala? Njih nikako nemogu vise da nadjem na EutelSat

 6. #6

  Podrazumevano

  kao sto napisao i na tvoj topic koj si postavio

  SuperSport 1, 2, 3, 4, 5 na 10758.00MHz, pol. V., SR: 27500, FEC: 7/8

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •