Da, jeste... Kao sto vidite i nije bilo tako tesko doci na IRC. I sada kada ste dosli ovako daleko ima jos puno toga da istrazite! Mala lista kanala koju ste videli nije ni izdaleka kompletna. Postoje hiljade njih na ovoj IRC mrezi. Mozete otkucati /list komandu da ih vidite sve.

Savijet: U komandnom menu-u - na vrhu vaseg ekrana - nalaze se sve osnovne mIRC komande. To moze da bude korisno ako ne znate sta radite.

Mozete se povezati na druge IRC mreze jednostavno. Kao sto ste vec videli, u 'File > Options > Connect' meniju mozete izabrati i druge IRC mreze i druge IRC servere. Pritisnite veliko 'Connect to IRC Server' dugme da se povezete na neku drugu mrezu. Pokusajte?

Ako zelite da se sretnete sa nekim prijateljima na IRC-u budite sigurni da ste na istoj IRC mrezi. Znajuci kanale gde se oni okupljaju a ne i mrezu je kao da trazite glavnu ulicu a da ne znate u kojem gradu.

Sada kada ste instalirali mIRC na vama je da steknete malo iskustva. U prvo vrijeme sve ce vam izgledati veoma zbunjujuce ali jednostavno se morate prilagoditi medijumu. I ne zaboravite; uvijek ima prijateljski raspolozenih ljudi (user-a) u okolini koji vam mogu pomoci... prosto pitajte ako vam zatreba pomoc!

Mozete se iskljuciti sa IRC-a pritiskom na gornje lijevo dugme na panelu sa dugmicima. Ono pokazuje mali konektor. Prije iskljucenja predlazem da isprobate i ostale dugmice. Mozda ce vam kasnije zatrebati.