Joce Panov – 2014 – Moja Najdobra (Promo)

Posted: March 12, 2014 / in: Domaca Muzika, Macedonian Music, Novosti / Comments

)

Muzika: Bane Opacic
Tekst: Vlado Janevski
Aranzman: Alek Aleksov

Joce Panov na Facebook:
https://www.facebook.com/joce.panov
https://www.facebook.com/joce.panovii

Pesmu mozete preuzeti pod “Download” iz sekcije “Macedonian” 

Tekst Pesme / lyrics:

И после толку години не е цело
Срцево не се отвора одамна
Ги памти твоите мириси, глас и тело
Ниедна нова не му е доволна

Никако душа да преклопи
Да дојде ден и да се стопи
Оваа тага што ме обзема
Откако те немам

Уште си ми ти моја најдобра
Таа прва што се памти
Други љубам, но
Без жар во срцево
А ти му требаш за да пламти

Уште си ми ти моја најдобра
Таа прва што се памти
Друга некоја крај мене ќе остари
А јас ќе чекам да ми се вратиш
Да ми се вратиш

Никако душа да се среди
Нашето беше се што вреди
А сега само тага голема
Откако те немам

© All right reserved 2019 - YCN – YuCafe Network by RoyalwpThemes