Home Domaca Muzika Toše Proeski IN MEMORIAM (1981-2007): Sedam godina od smrti Balkanskog anđela

Toše Proeski IN MEMORIAM (1981-2007): Sedam godina od smrti Balkanskog anđela

280023235[1]

Danas se navršava tačno sedam godine od tragične smrti Tošeta Proeskog, pevača kojeg je na putu ka osvajanju estradnog vrha prekinula saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio život.

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu. 26 godina kasnije tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, 16. oktobra 2007. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju, a bio je uvaženi muzičar i omiljena ličnost širom Balkana.

Toše Proeski iza sebe je ostavio veliki broj pesama koje i dan danas žive, zahvaljući njima glas Balkanskog anđela i dalje se čuje i ne dozvoljava da padne u zaborav. Sjajan pevač i još bolji čovek, čiji je put ka zvezdama prekinut prerano, ostavio je dubok trag kako na domaćoj javnoj sceni, tako i u svetu.  Mnogi sa nevericom i dalje govore o njegovoj smrti, a neutešni roditelji i dalje očekuju da će se njihov sin, svakoga trenutka vratiti sa puta.

Pored pesama, Toše Proeski ostao je upamćen po predivnom osmehu i plemenitoj duši. Pomagao je svima onima kojima je pomoć bila neophodna, voleo je svoju porodicu, prijatelje, kolege. Uživao je u druženju sa mališanima, bio je spreman do dostigne sam vrh u svojoj muzičkoj karijeri, a onda je jedan trenutak i nepažnja vozačara, srušila sve snove i ugasila jedan mladi život.

U čast Balkanskog anđela, kako publika ponosno voli da ga zove, organizuje se pregršt manifestacija širom regiona, pa tako na današnji dan svake godine, fanovi ovog neprežaljenog muzičara završavaju maraton koji se trči od Nove Gradiške, gde je Toše izgubio život, preko Beograda i Skoplja, do Kruševa u kom je odrastao.U Makedoniju je u proteklih nekoliko dana stigao i veliki broj fanova koji će tačno u 6:20, kada je Toše izgubio život, prisustvovati pomenu na groblju.


- Advertisment - Gledaj više od 200 ex-Yu kanala bilo gde u svetu! Omiljene serije, filmove, emisije i utakmice možeš da pratiš na čak 6 uređaja za 1 pretplatu i to bez ugovorne obaveze! Kanale možeš gledati uživo ili unazad 7 dana gde god da se nalaziš! Potrebno je samo da imaš internet konekciju i preuzmeš našu aplikaciju za neki od uređaja: laptop ili desktop kompjuter, smartphone, tablet ili ipad, Smart TV!

Most Popular

Badrov U Drustvu Najvecih Svjetskih Zvijezda

Davor Badrov je izdao novi singl pod nazivom "Kilometri sad nas dijele" koji je po svemu sudeci medju najboljim pjesmama u njegovoj bogatoj karijeri. Pjesmu...

Ljubavnici opet razvaljuju! Snimili spot koji će vas razveseliti do te mjere da ćete zaboraviti na sve loše stvari

Svima nam je dosta ove teške situacije koja nas je zadesila i baš zato popularni Ljubavnici odlučili su malo razvedriti ovo oblačno vrijeme koje...

Živ je Sinan, umro nije. Dok god se njegove pjesme pjevaju!

Medo Sakić, rodjeni sin Sinana odpjeva u studio "WS Music" kod legende Kenan Fejzic Cine, Sinanovu pjesmu "Otvori se nebo". Poslušajte šta su geni...

Ljubavnici opet iznenadili! Poslušajte pjesmu koja se savršeno uklapa u mjesec ljubavi

Da su Ljubavnici najpopularniji bend mlađe generacije, to je već jasno svima. Ovi dečki koji ruše sve rekorde, ovaj su puta pokazali svoju nježniju stranu te...

Recent Comments