“Skale” proslavile 20. rođendan

Posted: July 9, 2014 / in: Domaca Muzika, Novosti / Comments

Milena Vučić je rekla da joj je nastup na “Skalama” 2006. i dalje najdraži u karijeri, Romana je čuvala haljinu koju je nosila na “Skalama” pre 10 godina

spek-skale[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za završnicu 20. muzičkog festivala “Sunčane skale” u Herceg Novom, organizatori su obećali gala koncert i obećanje ispunili! Prepuna Kanli kula, 23 izvođača, uglavnom pobednika minulih festivalskih izdanja a sada regionalno popularnih zvezda (Vlado Georgiev, Željko Joksimović, Marija Šerifović, Goran Karan, Sergej Ćetković, Ivana Banfić, Romana, “Kolonija”, Boris Novković…), učinili su atmosferu fantastičnom. Kakvi su stvarni dometi festivala pokazala je zanimljiva statistika o tome da se tokom dve decenije na “Skalama” čulo 1.018 kompozicija od kojih je blizu 800 bilo posvećeno ljubavi.

Milena Vučić je rekla da joj je nastup na “Skalama” 2006. i dalje najdraži u karijeri, Romana je čuvala haljinu koju je nosila na “Skalama” pre 10 godina i obukla je za 20. rođendan festivala. Slovenka Rebeka Remac je zbog nastupa prvi put ostavila dete na čuvanje bakama. Isto to uradili su i Joksimovići, koji su u Crnu Goru doputovali bez tromesečnog sina Koste. Marija Šerifović sišla je sa scene i sa publikom otpevala “Mrš”. A dok je svirao “Amadeus bend” ispucan je i rođendanski vatromet.

SEĆANjE NA TOŠETA

FESTIVAL je veliki onoliko koliko ga ljudi vidi, a “Skale” je video milionski auditorijum. Da za 20 godina na “Skalama” niko nije zaboravljen, organizatori su pokazali sećanjem na Tošeta Proeskog, a publika je aplaudirala dok je emitovan video na kojem Toše peva pesme sa “Skala”, prve korake u svojoj munjevitoj i prekratkoj karijeri.

POBEDNICI “NOVIH ZVEZDA”

POBEDNIK večeri “Novih zvezda” je Dimitar Andonovski i pesma “Ako me boli”. Drugo mesto osvojila je Egi sa kompozicijom “Daj mi da sonami”, dok su treće mesto osvojili “Bla bla bend” i Sanja Dimitrijević sa numerom “Neosvojivi”.

Izvor: www.novosti.rs

 

© All right reserved 2019 - YCN – YuCafe Network by RoyalwpThemes