HomeDomaca MuzikaKalamari z novim pevcem in nov single: "Za Dvajset Let"

Kalamari z novim pevcem in nov single: “Za Dvajset Let”

KALAMARI PO 20-IH LETIH Z NOVIM PEVCEM

Kalamari 1

Primorska zasedba Kalamari se po več kot 20-letnem delovanju predstavlja Z NOVIM FRONTMANOM mednarodnega slovesa. Pridružil se jim je DARJAN GRŽINA, multinstrumentalist, vsestranski glasbenik in avtor z več kot 15 letnimi mednarodnimi glasbenimi izkušnjami (med drugim je z Dadom Topićem nastopal kot gost predskupine legendarnih Rolling Stonsov v Budvi), sicer pevec s karizmatičnim glasom in energičnim nastopom.

Za »nov« začetek so Kalamari posneli skladbo »Za dvajset let«, ki naznanja to pomembno prelomnico v delovanju skupine in je v ta namen primerno tematsko obarvana. Za besedilo in glasbo sta poskrbela »stara mačka« Leon Oblak in Franci Čelhar, kitarist in ustanovni član Kalamarov Matjaž Švagelj pa je za pesem pripravil aranžma in te dni jo lahko že slišimo na Slovenskih radijskih postajah in drugih medijskih portalih.

Kalamari so z Darjanom Gržino dobili nov ustvarjalni zagon in že pridno nastopajo po vseh večjih odrskih prizoriščih. V pripravi je tudi nov 9. studijski album. Nameravajo se udeležiti in sodelovati na glasbenih festivalih kot so MMS, Slovenska popevka, kjer so prejemali prve in ostale nagrade, mogoče se prihodnje leto celo spet prijavijo na Slovenski izbor pesmi za Eurovizijo EMA, na kateri so že leta 2010 prepričljivo zmagali skupaj z ansamblom Roka Žlindre, s skladbo »Narodnozabavni Rock«. Sicer pa več svežih informacij na njihovi facebook strani Skupina Kalamari. V prenovi pa je tudi uradna spletna stran skupine www.kalamari.si in ravno tako jo boste lahko kmalu našli tudi na Twitterju, Instagramu in Youtube kanalu.

Pevec in frontman, Darjan Držina:

»Na nedeljsko avgustovsko jutro letošnjega poletja me je prijetno presenetil klic starega znanca in glasbenega kolega, kitarista skupine Kalamari Matjaža Švaglja, ki me je povabil med Kalamare. Ponudbo sem sprejel brez oklevanja in po nekaj sestankih smo že trdo prijeli za delo – po dvajsetih letih na novo »od začetka«!

Verjamem v prihodnost Kalamarov, Kalamari verjamejo vame – to je recept za uspešnost!«

Pesmu mozete preuzeti pod “Download” u sekciju “Slovenian” 

- Advertisment - Gledaj više od 200 ex-Yu kanala bilo gde u svetu! Omiljene serije, filmove, emisije i utakmice možeš da pratiš na čak 6 uređaja za 1 pretplatu i to bez ugovorne obaveze! Kanale možeš gledati uživo ili unazad 7 dana gde god da se nalaziš! Potrebno je samo da imaš internet konekciju i preuzmeš našu aplikaciju za neki od uređaja: laptop ili desktop kompjuter, smartphone, tablet ili ipad, Smart TV!

Most Popular

Recent Comments