HomeDomaca MuzikaDa se ne zaboravi: Maraton, koncert i film o Tošetu Proeskom

Da se ne zaboravi: Maraton, koncert i film o Tošetu Proeskom

Pevač Toše Proeski je poginuo 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnom udesu, a u njegovu čast danas kroz Beograd prolazi najveći ultra maraton na Balkanu.

tose%2020070205_blicpuls_zoran%20loncarevic_skoplje_Di002944639_preview_1000x0[1]

Toše Proeski, Foto: Z. Lončarević

U organizaciji Međunarodne Fondacije Toše Proeski od 13. do 16. oktobra održava se najveći ultra maraton na Balkanu, ove godine osmi po redu, u čast Tošeta Proeskog u dužini od 1000 km. Maratonci trče put Nove Gradiške preko Beograda i Skoplja do Kruševa.

U sredu od 7 do 9 časova, maratonci će biti ispred Kombank arene – mesta koje je imalo poseban značaj u Tošetovoj karijeri, gde će se družiti sa njegovim fanovima i predstavnicima makedonske nacionalne zajednice u Srbiji.

U znak sećanja na Tošeta, istog dana od 20 časova biće organizovan i koncert, na velikoj sceni Akademije 28, na kome će učestvovati KUD ,,Makedonija” iz Skoplja i pevačka grupa Ansambla makedonskog nacionalnog saveta u Srbiji, koja će i zvanično od te večeri nositi naziv ,,Toše Proeski.” Pre početka koncerta biće prikazan i kratak dokumentarni film ,,Šest sati do neba” koji prati priču o životu popularnog pevača, njegovom uspehu i tragediji. O njemu i njegovoj karijeri govore njegovi saradnici i prijatelji, među kojima i Biljana Krstić koja će prisustvovati projekciji.

Izvor: 24sata

- Advertisment - Gledaj više od 200 ex-Yu kanala bilo gde u svetu! Omiljene serije, filmove, emisije i utakmice možeš da pratiš na čak 6 uređaja za 1 pretplatu i to bez ugovorne obaveze! Kanale možeš gledati uživo ili unazad 7 dana gde god da se nalaziš! Potrebno je samo da imaš internet konekciju i preuzmeš našu aplikaciju za neki od uređaja: laptop ili desktop kompjuter, smartphone, tablet ili ipad, Smart TV!

Most Popular

Recent Comments