Ilma Ponovo Zablistala

Posted: October 8, 2017 / in: Domaca Muzika, Novosti, Slider / Comments

Ilmu Karahmet smo upoznali i zavoljeli još prije četiri godine (2013.) kada se kao trinaestogodišnja djevojčica predstavila nezaboravnom interpretacijom pjesme ”Ima jedan svijet” u prvoj sezoni X Factora za naše podneblje. Bila je na dobrom putu da osvoji prvo mjesto i dospjela je u TOP 10 od prvobitnih deset hiljada kandidata.

Nakon ispadanja iz showa, Ilma se povukla iz javnosti, posvetila obrazovanju i usavršavanju svojih vokalnih komptenecija. Povremeno smo imali priliku čuti njene izvedbe internacionalnih hitova, kao i domaćih evergreena na njenom YouTube kanalu, kao i na kanalu najpopularnijeg bosanskog autora Amila Loje (Dženan Lončarević, Saša Kovačević, Goca Tržan, Mirza Selimović, Massimo).

U julu ove godine Ilma se vratila na scenu pjesmom ”Ne zovi me tugo” iz AL Studija i ponovo zavrijedila svu onu pažnju koju je stekla pojavom na X Factoru. Kako pobjednički tim ne treba mijenjati, pred Amilom se našao još jedan zadatak, još jedan hit za Ilmu čiji spot s nestrpljenjem iščekujemo. Do spota i konačnog aranžmana možemo uživati u acoustic verziji pjesme ”Zaledi grijeh”.

Autor: M. Patkovic

© All right reserved 2018 - YCN – YuCafe Network by RoyalwpThemes